Een keuring aanvragen? Dat doe je snel en eenvoudig via Keurhuis Start hier

Opmaak van Eendraadschema en situatieschema

Niet alleen als eigenaar van je woning ben je graag op de hoogte hoe je woning en de installaties in elkaar zitten. Ook voor techniekers of eventueel nieuwe eigenaars kan het handig zijn om een overzicht te hebben van de aanwezige elektrische installatie. Een eendraad- en situatieschema geven samen een overzicht van die elektrische installatie. Deze schema’s zijn wettelijk verplicht om een goedgekeurd verslag te bekomen. Zie je zelf geen begin aan het opstellen van deze schema’s? Laat ze dan professioneel uitvoeren door Keurhuis.

 

Wat is een Eendraadschema?

Het Eendraadschema maakt deel uit van het elektriciteitsplan van je woning. Het geeft aan de hand van elektrische symbolen, letters en nummers een schematische weergave van alle kabels, leidingen, stopcontacten en lichtpunten van je elektrische installatie. Een eendraadschema vermeldt ook hoe de stroombanen beschermd worden en het type kabels dat opgenomen zijn in je installatie.

 

Wat is een situatieschema?

Waar het eendraadschema alle leidingen en kabels schematisch weergeeft, toont een situatieschema waar deze elementen zich bevinden op basis van het grondplan van je woning. Een situatieschets wordt altijd samen met het eendraadschema afgeleverd. 

Professionele schema’s laten opstellen

Niet iedereen heeft kaas gegeten van elektrische installaties. Daarom is het aangeraden om je bij het opstellen van een eendraadschema en situatieschema door een professional te laten bijstaan. Een professioneel opgesteld schema stelt je in staat om bij uitbreidingen of verzwaringen, snel en efficiënt aanpassingen door een erkend installateur, te laten uitvoeren. 

Liever eerst onze prijzen raadplegen? Bekijk dan hier de prijslijst.

 

Welke Eendraadschema's en situatieschema's stellen we op?

  • Eendraadschema en situatieschema Studio
  • Eendraadschema en situatieschema Appartement
  • Eendraadschema en situatieschema Duplex/triplex appartement
  • Eendraadschema en situatieschema Rijwoning
  • Eendraadschema en situatieschema Halfopen bebouwing
  • Eendraadschema en situatieschema Open bebouwing <250m²
  • Eendraadschema en situatieschema Open bebouwing >250m² < 400m²
  • Eendraadschema en situatieschema Openstaande bebouwing > 400m²
Vraag nu Eendraad- en situatieschema aan